Bæredygtighed

Det mest bæredygtige måltid er det, der bliver spist op.

Præmissen for at opnå en række ambitiøse bæredygtighedsmål er at gøre valget og handlingen hos gæsten lyst- og motivationsbetonet. 

Det skal ikke være tvang, pligt og dårlig samvittighed, der driver værket. 

Stor smag med god samvittighed

Bæredygtighed er et buzzword, der har forandret sig markant på kort tid. Fra primært at have omhandlet klima og til dels økologi, er den egentlige betydning af ordet vundet frem: En holistisk tilgang, der favner mennesker, samfund, klodens tilstand og holdbare økonomiske løsninger.

Vi er drevet af sund fornuft og spilder ikke noget eller nogen. Vi tager ansvar for miljøet og bundlinjen i indkøb, drift og håndteringen af mad og materialer med afsæt i FNs bæredygtighedsmål, specifikt målene 3, 11, 12, 14 og 15. Vi ikke arbejder ikke alene strategisk og målbart med bæredygtighed, men også bruge involverende, sofistikeret storytelling for at støtte op om det innovative co-work-miljø, som flerbrugerhuset inviterer til.

Retterne vil blive tilberedt med lige dele passion og viden om, hvordan et godt, autentisk måltid begejstrer, giver energi, gør sund, mæt og glad. Vi skaber rum til dialog og øjenkontakt eller til en stille stund til refleksion. Det bliver en smal sag at vælge at leve grønt, tanke op med gode proteiner, kulhydrater og de rigtige fedtstoffer – det kød, vi serverer, er tilmed ekstra nøje udvalgt. Vi arbejder målrettet på at reducere kødforbruget med 50% ved at tilbyde endnu flere lækre grønne retter og fisk, ift. traditionelle kantinemenuer.

Vi værner om et godt arbejdsmiljø og det gode værtskab. Vi yder en aktiv indsats over for nye generationer, mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og samfundet og er i dialog med organisationer, der arbejder med utilpassede unge. Madkastellet og Glad Fonden har et ‘Preferred Partner’-samarbejde, og vi finder det naturligt at oprette et større antal flexjob-stillinger fra Glad Fonden. Det mener vi, er en bæredygtig tilgang til de menneskelige ressourcer – alle kan nemlig noget.

Man får med et Madkastel med:

  • Godt håndværk og kreative kokke med overskud
  •  Lokale råvarer i sæson
  • Mindre, men bedre: mindre kød, særligt rødt, men af bedre kvalitet
  • Mad der spises og råvarer, der udnyttes til fulde
  • Socioøkonomisk indsats: maden smager bedre, når den gør en forskel for andre mennesker
  • Ernæringsmæssig sundhed
  • Bæredygtig økonomi i kantinen
  • Nudging til ændring af dårlige madvaner 

Samarbejde og innovation

I samarbejde med og gennem disse partnere, sørger vi for at I en unik, gennemtænkt og tidssvarende bæredygtighedsprofil.

Hvad kan I blive en del af?

50% reduktion af kødforbug i 2025
Vores mål er at reducere kødforbruget væsentligt

70% reduktion af madspild
Vi har reduceret vores madspild med 70% og fortsætter optimeringen

Jobskabelse for kognitivt handikappede
Vi har et stærkt samarbejde med GLAD fonden

Hyberlokal farm: nextfood
Vi har fået vores egen vertical farm i samarbejde med Nextfood

Arbejdet med fn’s verdensmål: 3, 11, 12, 14 og 15 Vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål

Madkastellets bæredygtighedsmantra
Vi har implementeret et bæredygtighedsmantra

Kun svanemærkede produkter
Vi arbejder kun med produkter, der er svanemærkede

Det økologisk spisemærke: bronze som minimum
Vi arbejder kun med de bedste råvarer

Eat Lance Report

{

Food is the single strongest lever to optimize human health and environmental sustainability on earth.

FNs Verdensmål

Madkastellet har i over 20 år siden arbejdet aktivt med bæredygtighed. Vi bruger rammerne for verdensmålene til konkret, at indarbejde det i vores hverdag. 

3

3

SUNDHED OG TRIVSEL

11

11

BÆREDYGTIGE BYER OG LOKALSAMFUND

12

12

ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION

14

14

LIVET I HAVET

15

15

LIVET I LAND

Madkastellet Kantiner

Slagtehusgade 11
1715 København V

Ring til os

+45 3175 1213